Speciaal voor Halloween: recept voor pompoensoep

Op woensdag 31 oktober is het Halloween. Vier je dit griezelfeest? Maak een heerlijke pompoensoep en griezel mee! Op onze weblog delen wij een recept voor pompoensoep. Succes met de bereiding en eet smakelijk! 

Trick or treat, Halloween staat voor de deur! In Nederland wordt deze feestdag steeds vaker gevierd. Kinderen gaan in griezelkostuums langs de deuren om liedjes te zingen en snoepgoed te verzamelen. Huizen zijn versierd met griezelige aankleding en er zijn verschillende Halloweenfeestjes. Vier je deze bijzondere feestdag? Om je alvast in de stemming te brengen, delen wij een recept voor een heerlijke pompoensoep – dé ultieme Halloweenmaaltijd.
 

Ingrediënten voor 6 personen

  • Olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 wortel 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 1 rode peper 
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels korianderzaadjes
  • 1 pompoen (geschild en zonder pitjes)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Zure room
  • Enkele verse salieblaadjes
     

Bereidingswijze 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de geschilde pompoen in grove stukken en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.

Stap 2:
Doe de korianderzaadjes samen met het verse pepertje en de kaneelpoeder in een keukenmachine en maal het geheel. 

Stap 3:
Giet een scheut olijfolie over de pompoenstukken en meng met jouw handen het koriander-peper-kaneel-mengsel door de pompoenstukken. Zet dit geheel vervolgens 40 minuten in de oven. 

Stap 4:
Neem een grote pan en zet het op het vuur met een scheutje olie. Bak de gesnipperde ui, bleekselderij en wortel op zacht vuur voor een paar minuten.

Stap 5:
Voeg vervolgens de geroosterde pompoen toe, samen met de groentebouillon en breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en mix het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep.

Stap 6:
Zet nu een koekenpan op het vuur en giet er een scheutje olie in. Bak de salieblaadjes in de pan tot deze een beetje krokant geworden zijn. 

Stap 7:
Giet de soep in een bord of soepkom en doe er een eetlepel zure room bij en garneer af met de krokante blaadjes salie.

Bron: Pompoensoep.info