Keuken ontwerpen bij Superkeukens

In onze keukenwinkels staan adviseurs klaar om met behulp van ons 3D tekenprogramma een keukenontwerp te maken. Via speciale training en jarenlange ervaring kan de keukenplanner gebruikt worden om nauwkeurig iedere keukenopstelling in 3D vorm te geven.

Het tekenen van een keuken die helemaal naar smaak en budget is en waarin al uw keukenideeën zijn verwerkt, dat is altijd een leuke en uitdagende klus. Wij willen namelijk ervoor zorgen dat het keukenontwerp 100% naar wens is. De keuken zal tenslotte een jaar of acht (Nederlands gemiddelde) in huis staan en dan is een perfecte keuken niet teveel gevraagd. Om de adviseur enig houvast te geven en het keukenontwerp in 1 of 2 afspraken te voltooien, is enige voorbereiding erg welkom. De adviseurs staan klaar om te helpen, maar als u al wat informatie hebt meegenomen, dan kan er meer tijd besteed worden aan uitleg en het laten zien van alle mogelijkheden.
 

Zelf een keuken ontwerpen. Waar moet u op letten?

  • Keukenopstelling
  • Montage en aansluitmogelijkheden
  • Hoeveel ruimte is er nodig in de kastjes?
  • Welke uitstraling wilt u van uw aanrechtblad?
  • Hoe uitgebreid gaat u koken en welke keukenapparatuur heeft u daarbij nodig?
     

Keukenopstelling belangrijk bij keukenontwerp

Het belangrijkste om mee te beginnen in het keukenontwerp zijn de afmetingen van de ruimte en van het keukenblok zelf. Dit is namelijk de ruimte waarin de adviseur de keuken opbouwt en is ook erg belangrijke informatie voor de montage. Daarnaast is het goed om te weten waar deuren, ramen en eventuele extra wanden geplaatst zijn. Onze adviseurs zijn vooral creatieve ontwerpers, er wordt rekening gehouden met het soort ruimte en hoe de keuken hier het beste inpast.
 

Montage en aansluiting bij 3D keuken

Voor het plaatsen van de keukenapparatuur en de kraan met spoelbak is het belangrijk om te weten waar alle aansluitingen zitten van gas, water en elektriciteit. Deze worden in het keukenontwerp erbij getekend. Vaak worden bij een nieuwe keuken nieuwe contactdozen geplaatst en bij het vervangen van een oude keuken zal het soms nodig zijn om een aparte stroomgroep te maken. Dit in verband met het uitbreiden van de keukenapparatuur. Vergelijkbaar met een eigen stroomgroep hebben voor de wasmachine en droger. Dit is veiliger en zorgt voor een situatie waarin u altijd genoeg stopcontacten hebt voor alle keukenaccessoires zoals een waterkoker, keukenmachine, koffiezetapparaat en een rijstkoker.
 

Tekenen van keukenkasten en aanrechtblad

Wanneer de ruimte, keukenopstelling en aansluitpunten bekend zijn, kan de keukenopgebouwd worden uit verschillende keukenmeubelen. Er zijn tal van keukenkastjes verkrijgbaar, waarbij u hoofdzakelijk kijkt naar bovenkasten, onderkasten, ladenblokken en speciale kasten zoals een apothekerskast. De 'blokken' zijn ook de behuizing van de keukenapparatuur. Daarnaast wordt het aanrechtblad gekozen, waarbij besloten wordt welk materiaal wordt gebruikt en hoe dik het blad zal zijn. Er zijn verschillende materialen in verschillende prijsklassen. Tijdens het tekenen van de keuken, nemen we het aanrechtblad altijd mee in het keukenontwerp.
 

Keukenapparatuur

De keuken heeft zijn vorm, de kasten zitten erin, het keukenblad is gekozen, tijd om de apparatuur te kiezen. Het is niet vereist om alle mogelijke apparatuur te plaatsen (misschien heeft u nog een goede koelkast staan) en er is de keuze uit vrijstaand of inbouwapparatuur. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor inbouwapparatuur om een strak design te creëren.
 

Definitief keukenontwerp

Wanneer het keukenontwerp definitief is, is ook de prijs inzichtelijk. Wanneer vooraf het budget bekend is gemaakt, zal de adviseur ervoor gezorgd hebben dat de eindprijs hier zoveel mogelijk onder blijft. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, niet iedere gemaakte keus is geschikt voor ieder budget. Natuurlijk valt altijd over de prijs te praten, hoewel wij bij voorbaat eerlijke prijzen hanteren.